Avaleht

Renita Lintrop

Renita Lintrop

Vt ka Renita Illust

Renita Lintrop (1982. aastani Illust) on sündinud 11. detsembril 1955. aastal Tallinnas. Ta lõpetas 1974. aastal Tallinna 32. Keskkooli teatrikallakuga klassi, lüües kaasa ka Tallinna Üliõpilaste Näitestuudios. Töötas 1974–1981 Eesti Televisioonis positiivfilmi monteerijana. ETVs töötamise kõrvalt lõpetas 1981. aastal Tartu ülikooli ajakirjanduse erialal. 1982–1986 töötas stuudios Eesti Telefilm toimetajana, seejärel Tallinnfilmis animafilmide toimetajana ja 1989–1990 dokumentaalfilmide režissöörina. Jaanuaris 1991 rajasid Renita ja Hannes Lintrop väikestuudio SEE. 1998. aastal oli Renita Lintrop I Tallinna rahvusvahelise filmifestivali üks peakorraldajaid. 2005. aastast õpetab ta Balti Filmi- ja Meediakoolis filmidokumentalistikat.

Loe edasi

Fotod (3)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2006 "Estonia" Dokumentaalfilm Režissöör
2002 "Läbi pimeduse" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
2000 "Meie" Dokumentaalfilm Režissöör
1999 "Palangi" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
1996 "Turvalisuse illusioon" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
1995 "Ma olen väsinud vihkamast " Mängufilm Režissöör
1994 "Eestlaste elu" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
1994 "Ring" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Monteerija
1992 "Karistus" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
1990 "Dzässi ja bluusi päevad Tallinnas" Filmikroonika Režissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm