Avaleht

Hannes Lintrop

Hannes Lintrop

Režissöör, stsenarist ja produtsent Hannes Lintrop on sündinud 28. septembril 1958. aastal. Ta õppis aastatel 1977–1978 Tehnikakoolis nr 2 fotograafiat ning 1978–1983 Tallinna Pedagoogilises Instituudis kultuurharidustööd-näitejuhtimist. TPedI-s õppimise ajal töötas fotograafina Eesti Televisioonis, seejärel režissööri assistendi ja režissöörina Eesti Telefilmis. Aastast 1988 Tallinnfilmi režissöör. Jaanuaris 1991 rajasid Renita ja Hannes Lintrop väikestuudio SEE, kus tegutses nii produtsendi kui režissöörina. Oli 1997/98 Eesti Kinoliidu esimees.

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2006 "Estonia" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
2003 "Valge tee" Dokumentaalfilm Produtsent
2002 "Läbi pimeduse" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
2000 "Meie" Dokumentaalfilm Režissöör
1999 "Palangi" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
1996 "Turvalisuse illusioon" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
1995 "Ma olen väsinud vihkamast " Mängufilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
1994 "Eestlaste elu" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
1994 "Ring" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Tootmisjuht
1992 "Karistus" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm