Avaleht

Hannes Lintrop

Hannes Lintrop

Režissöör, stsenarist ja produtsent Hannes Lintrop sündis 28. septembril 1958. 1977-1978 omandas ta Tehnikakoolis nr. 2 fotograafi eriala, aastatel 1978-1983 õppis Lintrop Tallinna Pedagoogilises Instituudis kultuurharidustöö/näitejuhtimise erialal. TPedI-s õppimisega paralleelselt töötas algul fotograafina Eesti Televisioonis, seejärel režissööri assistendi ja režissöörina Eesti Telefilmis. Aastast 1988 oli ta Tallinnfilmi režissöör, 1991. aastast Filmistuudio SEE produtsent ja režissöör. Olnud aastatel 1997/98 Eesti Kinoliidu esimees.

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2006 "Estonia" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
2003 "Valge tee" Dokumentaalfilm Produtsent
2002 "Läbi pimeduse" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
2000 "Meie" Dokumentaalfilm Režissöör
1999 "Palangi" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
1996 "Turvalisuse illusioon" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
1995 "Ma olen väsinud vihkamast " Mängufilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
1994 "Eestlaste elu" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
1994 "Ring" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Tootmisjuht
1992 "Karistus" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm