Avaleht

Peeter Linzbach

Peeter Linzbach

Filmi- ja teatrikunstnik Peeter Linzbach sündis 16. augustil 1902 Peterburis joonistusõpetaja perekonnas. 1917 lõpetas ta Petrogradis reaalkooli, õppis Kunstide Edendamise Seltsi koolis ja 1917–1921 kunstiakadeemias maali erialal. Opteerus 1921 Eestisse. 1922–1929 jätkas Linzbach kunstiõpinguid Pariisis, kus ta isa tegutses litograafina. Mingil ajal hakati eestlase puhul kasutama nime Pierre Linzbach. 1929–1939 tegutses kunstnikuna Pariisi filmistuudiotes, 1936 Inglismaal ja Portugalis.

 

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1973 "Tavatu lugu " Mängufilm Kunstnik
1972 "Väike reekviem suupillile " Mängufilm Kunstnik
1965 "Me olime 18-aastased " Mängufilm Kunstnik
1963 "Jäljed " Mängufilm Kunstnik
1962 "Jääminek " Mängufilm Kunstnik
1961 "Juhuslik kohtumine " Mängufilm
Muusikafilm
Kunstnik
1960 "Perekond Männard " Mängufilm Kunstnik
1959 "Vallatud kurvid " Mängufilm Kunstnik
1959 "Veealused karid " Mängufilm Kunstnik
1958 "Esimese järgu kapten " Mängufilm Kunstnik

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm