Avaleht

Anna Hints

Anna Hints

Stsenarist, režissöör ning helilooja Anna Hints on sündinud 27. mail 1982 Tartus. Lõpetas aastal 2000 Haapsalu Wiedemanni Gümnaasiumi, seejärel õppis 2000–2003 Tartu Ülikoolis võrdleva kirjanduse ja rahvaluule erialal ning 2003–2009 Tartu Kõrgemas Kunstikoolis fotograafia erialal. Aastatel 2010–2013 jätkas õpingutega Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakoolis, kust sai bakalaureusekraadi filmirežissöörina, jätkates ühe semestri jagu samal erialal ka magistritasemel. Alates aastast 2015 on Hints Eesti Kinoliidu, Eesti Autorite Ühingu ning Eesti Audiovisuaalautorite Liidu liige.

Loe edasi

Fotod (4)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Juured" Dokumentaalfilm Režissöör
B-kaamera operaator
2018 "Tuulte tahutud maa " Dokumentaalfilm Helilooja
2017 "Jää" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
2015 "Eesti looduslikud pühapaigad" Dokumentaalfilm Režissöör
2014 "Õnne Manifest" Tudengifilm Kaasprodutsent
Režissöör
Stsenarist
Helilooja
Ehitaja
2014 "Tõus ja Mõõn" Tudengifilm Režissöör
Stsenarist
2013 "2084: Mälukrambid" Tudengifilm Režissöör
Stsenarist
2013 "Lihast ja luust" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Helilooja
2012 "Muna" Mängufilm
Animafilm
II režissöör
2012 "Päikeseratas" Tudengifilm Kujundaja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm