Avaleht

Sergei Kibus

Avaleht

Sergei Kibus

Sergei Kibus

Režissöör ja operaator Sergei Kibus on sündinud 22. mail 1987. aastal. Ta on lõpetanud Tallinna Polütehnikumi fotograafia erialal (2008) ning Balti Filmi- ja Meediakooli audiovisuaalse meedia erialal (2011). Alates 2013. aastast töötab Nukufilmis operaatorina, samuti on ta filmistuudio Sabat Film OÜ osanik. Õpetab alates 2016. aastast fotograafiat ning heli- ja videotöötlust Tallinna Majanduskoolis. Sergei Kibus on lavastanud ja kirjutanud stsenaariume ning loonud animatsioone; töötanud operaatori, režissööri ja monteerijana mitmete telesaadete juures. Tema operaatoritööna valminud dokumentaalfilm „Muhu: Ätsed ja roosid“ võitis 2014. aastal EstDocs filmifestivali žürii auhinna. 2017. aastal valmis koos Kadriann Kibusega stop-motion animatsiooni ja dokumentaalmaterjali segav “Nukud ja ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2024 "Linnud läinud" Animafilmid Režissööri assistent
2019 "Sabaots mao suus, kes hammustab iseend sabast" Tudengifilmid Režissööri assistent
2019 "Teofrastus" Animafilmid Kaasprodutsent
Režissöör
Stsenarist
Monteerija
2018 "Kapten Morten lollide laeval" Animafilmid Operaatori assistent
Fotograaf
2018 "Lendoravasõda " Dokumentaalfilmid Monteerija
Värvimääraja
2018 "Maria ja seitse pöialpoissi " Animafilmid Operaator
Monteerija
Valgustaja
2017 "Miriam järve ääres" Animafilmid Režissöör
Operaator
Valgustaja
2017 "Nukud ja tootemid" Dokumentaalfilmid
Animafilmid
Režissöör
Stsenarist
Operaator
Animaator
Värvimääraja
Kujundaja
2016 "Miriami kana unistus" Animafilmid Operaator
Valgustaja
2014 "MUHU: Ätsed ja roosid" Dokumentaalfilmid Operaator
Kujundaja
Värvimääraja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm