Avaleht

Toomas Lepp

Toomas Lepp

Toomas Lepp on sündinud 1950. aastal Kasahstanis Kengiri koonduslaagris. Tema isa oli Hispaania kirurg Julian Fuster-Ribó ja ema bioloog Eha Lepp.
Lepp omandas koolihariduse A.H. Tammsaare nimelises Tartu I Keskkoolis, kus õppis 1957.-1968. a. Aastatel 1968-1970 jätkas ta õpinguid Tartu Riiklikus Ülikoolis eesti keele erialal, järgneval kahel aastal aga Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedris. 1973-1978 õppis Lepp Tallinna Pedagoogilises Instituudis ning lõpetas selle lavastaja-näitejuhi diplomiga. 1973. aastast alates kuni aastani 1991 töötas Eesti Televisioonis režissööri assistendi, režissööri ja meelelahutussaadete peatoimetajana, 1991-1995 Reklaamtelevisiooni (RTV) programmi peatoimetajana, 1995-1997 TV3 programmi peatoimetajana, 1997-1999 Eesti Televisiooni peadirektorina, 2001-2004 Kanal2 uudiste peaprodutsendina. Aastast ...

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2018 "Muusikakosmose päikesepoiss Risto Joost" Dokumentaalfilm Produtsent
2016 "Jaan Poska" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
2016 "Savisaare protsess" Teleseriaal Toimetaja
2013 "Verised majad" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
2010 "Teise mehe pea" Teleseriaal Produtsent
2006 "Eestlased Kremlis" Dokumentaalfilm Režissöör
2002 "Tiidu suits" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
Operaator
2001 "Kraavis ehk kuidas linnakodanik Veeber miljonäriks sai!" Dokumentaalfilm Režissöör
Produtsent
1997 "Febris" Mängufilm Produtsent
1994 "Vabariigi valvur" Teleseriaal Produtsent

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm