Avaleht

Oskar Lehemaa

Oskar Lehemaa

Stsenarist ja režissöör Oskar Lehemaa on sündinud 14. aprillil 1988 Tallinnas, üles kasvanud Pärnus. Ta lõpetas 2007. aastal Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumi. Õppinud Balti Filmi, Meedia, Kunstide ja Kommunikatsiooni Instituudis audiovisuaalse meedia erialal. 2008–2014 oli Lehemaa osanik, režissöör ja projektijuht Mollusk Produktsioonis. 2008. aastal töötas produktsiooni assistendina Caviar Productions'is, 2010. aastast on ta töötanud ka režissööri esimese assistendina Cuba Filmsis. Aastatel 2010–2011 oli hõivatud ajateenistusega Eesti käitseväes Kuperjanovi Jalaväepataljonis ja Põhja Kaitseringkonna Vahipataljonis. 2014 oli vastutav filmi "Supilinna Salaselts" casting'u eest Nafta Filmsis. Alates 2015. aastast töötab reklaami- ja lühifilmirežissöörina Kinosaurus Filmis.

Loe edasi

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Karv" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
Monteerija
2019 "Vanamehe film " Animafilm Režissöör
Stsenarist
2016 "Päevad, mis ajasid segadusse" Mängufilm
2015 "Bänd" Tudengifilm Režissöör
2015 "Elo" Mängufilm Turuline
2015 "MTA (Maksu- ja Tolliamet)" Tudengifilm Režissöör Hipster režissöör
2015 "Supilinna Salaselts" Mängufilm Näitlejate valija
2015 "Vandenõu" Tudengifilm Režissöör
Stsenarist
2013 "Pahempidi" Tudengifilm Režissööri assistent
2012 "Peata pulmad" Tudengifilm Režissööri assistent

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm