Avaleht

Erika Laansalu

Erika Laansalu

Filmitootja ja tõlk Erika Laansalu on sündinud 6. juunil 1952 Valgas. 1970. aastal lõpetanud Tallinna Reaalkooli, 1972 Tallinna Kergetööstuse Tehnikumi asjaajamise ja juhtimistöö organiseerimise erialal. Täiendanud end filmitootmise ja TV juhtimise kursustel Moskvas (1984), Soomes (1991, 1993), Baltic Media Center'is Bornholmis (1996). Töötanud Eesti Televisiooni direktori sekretärina (1972-1973), stuudio "Eesti Telefilm" režissööri abi ja assistendina (1973-1975). 1983-1985 oli Laansalau filmistuudios "Tallinnfilm" filmidirektori asetäitja ja filmidirektor. Oli üks 1991. aastal asutatud stuudio "EXITfilm" asutajaliikmetest ja aastani 1993 tegevjuht. Seejärel töötas telekanali Kanal2 haldusdirektorina.

Fotod (3)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2017 "Sangarid " Mängufilm Tootmisjuht
2015 "1944" Mängufilm Tegevprodutsent
2012 "Üksik saar" Mängufilm Tegevprodutsent
2010 "Phobos " Mängufilm Kaasprodutsent
2009 "Mis su nimi on?" Mängufilm Tootmisjuht
2008 "Kalevi naised" Teleseriaal Tootmisjuht
2007 "Sügisball " Mängufilm Tegevprodutsent
2006 "Kuldrannake" Mängufilm Tegevprodutsent
2005 "Röövlirahnu Martin " Mängufilm Tootmisjuht
2004 "Täna öösel me ei maga " Mängufilm Tootmisjuht

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm