Avaleht

Aare Laanemets

Aare Laanemets

Näitleja ja lavastaja Aare Laanemets sündis 6. veebruaril 1954. aastal Tallinnas. Ta lõpetas 1972. aastal Tallinna Spordiinternaatkooli ja 1976. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi Lavakunstikateedri VII lennu (kursuse juhendaja Voldemar Panso). Töötas 1976–1983 näitlejana Draamateatris, kus tema esiletõusurolliks oli Kaarel August Kitzbergi „Tuulte pöörises“. 1983–1999 oli näitleja ja lavastaja Pärnu Endlas. 1984. aastal asutas Pärnu Kooliteatri, kus tema käe all tuli välja 16 lavastust. 2000. aastal pidi uuest hooajast hakkama taas tööle Eesti Draamateatris, kuid lavale seal ta ei jõudnudki. Aare Laanemets suri insuldi tagajärjel 28. oktoobril 2000. aastal. 

Üldtuntud on Aare Laanemets Tootsina „Kevades“ (1969), „Suves“ (1976) ja „Sügises“ (1990). Ta ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1990 "Sügis " Mängufilm Toots
1985 "Kahe kodu ballaad I jagu" Telemängufilm Martin
1985 "Kahe kodu ballaad II jagu" Telemängufilm Martin
1983 "Elektrotehnika kõigi jaoks" Reklaamfilm
Muud liigitused
1981 "Kaks päeva Viktor Kingissepa elust I jagu" Telemängufilm Toitlustusvalitsuse ametnik
1981 "Kaks päeva Viktor Kingissepa elust II jagu" Telemängufilm Toitlustusvalitsuse ametnik
1977 "Ees on kurv" Mängufilm
Muud liigitused
1976 "Suvi" Reklaamfilm Joosep Toots
1976 "Suvi " Mängufilm Joosep Toots
1969 "Kevade " Mängufilm Toots

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm