Avaleht

Taavi Arus

Taavi Arus

Režissöör ja operaator Taavi Arus on sündinud 11. märtsil 1978. aastal Viljandis. Ta lõpetas Viljandi Paalalinna Gümnaasiumi 1996. aastal, õppis seejärel Tallinna Majanduskoolis tolliõigust ja 1997–2002 Tartu Ülikooli kehakultuuriteaduskonnas, mille treeninguõpetuse ja spordijuhtimise eriala lõpetas 2002. Täiendanud end Sønderborgi rahvaülikoolis Taanis (2001) ja õppinud ETV operaatorikoolitusel 2002. aastal. Loomingulise tegevusega alustas 2006. aastal kunstniku assistendina filmi "Magnus" juures, seejärel teinud filme operaatori ja režissöörina, samuti kaastööd reklaamifirmadele ja telejaamadele ning muusikavideosid (Psychoterror, St. Chetaersburg, Kago, Pastacas, Cirkl, Indrek Spungin, Anu Taul, Junk Riot, Puuluup, Djerro, Cätlin Mägi, The Winter Sounds jt). Koostöös Indrek Spunginiga valmis neil 2018. aastal kaks tähelepanu äratanud ...

Loe edasi

Fotod (4)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2021 "Küte" Dokumentaalfilm
Muud liigitused
Operaator
2021 "Lil Eesti" Dokumentaalfilm Režissöör
Operaator
Monteerija
2021 "Muusika, mida ma veel ei tea" Dokumentaalfilm Operaator
2021 "Unistus Ameerika tuurist" Dokumentaalfilm Režissöör
Operaator
2020 "Eesti nafta" Dokumentaalfilm Operaator
2020 "Õiglased" Dokumentaalfilm Režissöör
Operaator
Monteerija
2019 "Noored piiril" Dokumentaalfilm Operaator
2019 "Sääskedest ja inimestest" Dokumentaalfilm Operaator
2018 "Enam kui elu " Dokumentaalfilm Režissöör
Operaator
Monteerija
Autor
2018 "Ma olen paks" Tudengifilm Graafiline disainer
Värvimääraja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm