Avaleht

Märt Koik

Märt Koik

Näitleja, koomik ja videoblogija Märt Koik on sündinud 8. oktoobril 1990. aastal Haapsalus. Ta lõpetas 2010. aastal Märjamaa Gümnaasiumi ja 2015. aastal Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna teatrikunsti õppekava näitleja erialal. Töötas aastatel 2014–2019 teatris Must Kast, aga mängis ka Eesti Draamateatri, Vanemuise jm lavastustes. Lühikest aega (2018) juhtis koos Katariina Tammega Kanal 2-s jooksvat satiirisaadet „Su nädal kõlab tuttavalt“. Oli 2018–2020 ETV poliitilise satiirisaate „Ongi Koik“ pea- ja paljudes muudes osades, olemuselt oligi see tema autorisaade. Mänginud ka tudengifilmides („Bänd“, 2015, rež Oskar Lehemaa ja „Elas kord“, 2015, rež Maria Reinup) ning teleseriaalides („Köök“, „KMD Klubi“, „Litsid“ jt). ...

Loe edasi

Fotod (4)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Kõhedad muinaslood"
2019 "Talve" Mängufilm Fritz
2018 "Su nädal kõlab tuttavalt" Tudengifilm Saatejuht
2017 "Litsid" Teleseriaal Richard
2016 "Klassikokkutulek" Mängufilm Purjus noormees
2015 "Bänd" Tudengifilm Hull narr
2015 "Elas kord" Tudengifilm Rudolf
2014 "Köök" Teleseriaal
2011 "Täitsa lõpp " Mängufilm Mihkel

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm