Avaleht

Lauri Kärk

Lauri Kärk

Filmiajaloolane ja -kriitik Lauri Kärk on sündinud 1954. aastal Tartus. Ta lõpetas 1973 Tartu 5. keskkooli ja 1979 Üleliidulise Kinematograafia Instituudi Moskvas filmiteaduse erialal cum laude. Töötas 1979–1994 Tallinnfilmi stuudios mängu- ja animafilmide toimetajana (sh Leida Laiuse ja Arvo Iho „Naerata ometi” 1985, Sulev Keeduse „Ainus pühapäev” 1990, Riho Undi „Kapsapea” 1993), alates 1990. aastast õpetab ta filmiajalugu Tartu Ülikoolis. 1977. aastast alates avaldanud üle 500 filmialase kirjutise nii erialases Teater. Muusika. Kinos kui ka nädala- ja päevalehtedes; aga ka nt legendaarse Cahiers du Cinéma veergudel. Samuti teinud kaastööd Eesti Entsüklopeediale. Kirjatööd on olnud fokuseeritud nii eesti (nüüdis)filmi arengutele kui ...

Loe edasi

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2008 "Kuldkala" Amatöörfilm Juhendaja
2004 "Perekond" Dokumentaalfilm Toimetaja
2003 "Kutse igavesse linna" Dokumentaalfilm Toimetaja
2000 "Maire Männik, 54 rue du Montparnasse" Dokumentaalfilm Toimetaja
2000 "Tartu sõpruskond - kunsti saab igal ajal teha" Dokumentaalfilm Toimetaja
1995 "Humachinoid" Animafilm Teksti toimetaja
1995 "Plekkmäe Liidi" Animafilm Toimetaja
1995 "Tallinna legendid" Animafilm Toimetaja
1993 "Elutuba" Animafilm Toimetaja
1993 "Kapsapea" Animafilm Toimetaja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm