Avaleht

Liina Kulles

Liina Kulles

Filmi- ja telerežissöör, kunstnik ja astelpaju kasvataja Liina Kulles on sündinud 25. mail 1947.aastal. Õppinud Tallinna Konservatooriumi lavakunstikateedris lavastamist (1968-1971), Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis graafikat (1973-1979).  On töötanud õpetajana Ruhnu saarel (1971-1973) ja kunstipedagoogina Tallinna Laste Kunstikoolis (1979-1986). 1986-1995 töötas Liina Kulles kunstniku ja režissöörina Eesti Televisioonis. 1993 rajas koos Ago Ruusiga filmistuudio OMAfilm, mille tegevuse lõppedes lõi aastal 2003 OÜ MARIMA, mis tegeleb astelpajukasvatuse ja mahetootmisega.

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2002 "Raul Rajangu fenomen" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
1998 "Koera surm" Tudengifilm Esineja telekas
1997 "Hereditas" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
Monteerija
1996 "Maailm nagu muster" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
Monteerija
1992 "Eesti apokalüpsis. Andrus Kasemaa" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
1990 "Igaüks nagu saab" Dokumentaalfilm Režissöör
1970 "Valge laev " Mängufilm Hipi

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm