Avaleht

Elle Kull

Elle Kull

Näitleja Elle Kull on sündinud 5. jaanuaril 1952. aastal Haapsalus. Ta lõpetas 1970. aastal Haapsalu 1. Keskkooli ja 1974. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri (praegune Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikool) VI lennu, kursuse juhendajad Grigori Kromanov ja Mikk Mikiver. Pärast Konservatooriumi lõpetamist töötas Kull aastatel 1974–2003 Eesti Draamateatris näitlejana. Ta on olnud ka MTÜ Meediastuudio koolitaja (esinemiskursused) ja Kaari Sillamaa Kaunite Kunstide Kooli teatristuudio õpetaja, alates 1998. aastast UNICEFi Eesti Rahvuskomitee president. Riigikogu X koosseisu liige.

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2017 "Kodutee" Tudengifilm Naine
2017 "Mehetapja/Süütu/Vari " Mängufilm Elina (Vari)
2011 "Kirjad Inglile " Mängufilm Laibaautojuht
2007 "Georg " Mängufilm Lydia
2007 "Nuga " Mängufilm Ekke ema
2006 "Igavese armastuse sõdalane " Mängufilm Weckström
1995 "Wikmani poisid " Teleseriaal pr Sirkel
1989 "Äratus " Mängufilm Antsurahva Leida
1988 "Narva kosk I jagu" Telemängufilm Nunn
1988 "Narva kosk II jagu" Telemängufilm ema Anastassia, nunn

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm