Avaleht

Argo Aadli

Argo Aadli

Näitleja Argo Aadli on sündinud 12. aprillil 1980. aastal Lääne-Virumaal Kundas. Ta on lõpetanud Kunda Ühisgümnaasiumi ja 2002. aastal Eesti Muusikaakadeemia kõrgema lavakunstikooli XX lennu (kursuse juhendaja Elmo Nüganen). 2002. aastast töötab Argo Aadli näitlejana Tallinna Linnateatris. Lisaks teatrile on ta näidelnud filmides ("Nimed marmortahvlil" 2002, "Malev" 2005, "Supilinna salaselts" 2015 jm) ning telesarjades (2017. aastal pälvis ta Eesti filmi- ja teleauhinna EFTA Jüri Kessneri rolli eest teleseriaalis "ENSV"). Argo Aadli teatrirolle on tunnustatud korduvalt näitlejapreemiatega. 2020. aastal pälvis Oskar Lutsu huumoripreemia.

Fotod (3)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2022 "Kuulsuse narrid" Mängufilm Kaltsakas Üks
2021 "Öölapsed " Mängufilm Bensiinijaama kassiir
2018 "Hetk ajaloos" Teleseriaal Juhtund
2018 "Kapten Morten lollide laeval" Animafilm (Hääled)
2018 "Seltsimees laps " Mängufilm Ratsasõidu Jaan
2017 "Merivälja" Teleseriaal Fabian
2016 "Luuraja ja luuletaja" Mängufilm Purjus mees
2015 "Äralend" Mängufilm
2015 "Kivamees" Tudengifilm Ehituse peainsener
2015 "Supilinna Salaselts" Mängufilm Hillar Vesimaa

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm