Avaleht

Henry (Genka) Kõrvits

Henry (Genka) Kõrvits

Räppar ja näitleja Henry Kõrvits (tuntud ka nimede Genka, G-Enka ja Oleg Kosjugin all) on sündinud 30. detsembril 1974. aastal. Räppimisega alustas 1996. aastal, tema bändid on olnud Toe Tag, A-Rühm, Genka ja Paul Oja. Töötanud Tallinnfilmi juhi ja Raadio 2 peatoimetajana. Juhtinud telesaateid „See pole lastesaade“, näosaate erisaade, „Eesti laul“ jt. Tuntust kogus ka populaarse filmiga „Klassikokkutulek“ (2016) ning „Klassikokkutulek 2: Pulmad ja matused“ (2018), kus tal oli täita üks kolmest peaosast.

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Klassikokkutulek 3: Ristiisad" Mängufilm Toomas
2018 "Klassikokkutulek 2: Pulmad ja matused" Mängufilm Toomas
2018 "Miks mitte?!" Teleseriaal
2016 "Klassikokkutulek" Mängufilm Toomas
2015 "Kalevipoeg" Tudengifilm Kalevipoeg / Märt
2012 "Tupiktänava mehed" Teleseriaal kantpea
2011 "Märka mind" Tudengifilm Mees
2008 "Loterii-ja" Tudengifilm
2005 "Vanameeste paradiis" Mängufilm Tuttmütsiga poiss

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm