Avaleht

Martin Algus

Martin Algus

Stsenarist, näitekirjanik, dramaturg ja tõlkija Martin Algus on sündinud 25. detsembril 1973. aastal Jõgeval. Ta lõpetas 1992 Jõgeva gümnaasiumi. 1997 sai lõpudiplomi Viljandi Kultuuriakadeemias näitekunsti erialal. Töötas aastatel 1997–2005 Viljandi Ugalas näitleja ja dramaturgina, 2005–2012 copywriter'ina reklaamiagentuuris AGE McCann. Alates 2012 aastast vabakutseline näitleja, dramaturg, stsenarist ja produtsent. Tõlkinud umbes 30 näidendit vene ja inglise keelest. Võitnud mitmeid näitekunsti auhindu, Oskar Lutsu huumoripreemia (2016) ja EFTA parima telestsenaristi auhinna telesarja "Miks mitte?" eest (2019).

Loe edasi

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Klassikokkutulek 3: Ristiisad" Mängufilm Stsenarist Protseduuriarst
2019 "Reetur" Teleseriaal Stsenarist
2018 "Klassikokkutulek 2: Pulmad ja matused" Mängufilm Stsenarist Kopterimees
2018 "Miks mitte?!" Teleseriaal Produtsent
Stsenarist
Keido isa
2017 "Lillepood" Teleseriaal Produtsent
Stsenarist
Maffiamees Kolp
2017 "Nukumaja" Teleseriaal Produtsent
2017 "Sangarid " Mängufilm Stsenarist Eesti uurija
2016 "Doktor Silva" Teleseriaal Kaasprodutsent
Stsenarist
Dialoogi autor
2016 "Klassikokkutulek" Mängufilm Stsenarist Isa
2016 "Luuraja ja luuletaja" Mängufilm Killeri autojuht

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm