Avaleht

Martin Algus

Martin Algus

Stsenarist, näitekirjanik, dramaturg ja tõlkija Martin Algus on sündinud 25. detsembril 1973. aastal Jõgeval. Ta lõpetas 1992. aastal Jõgeva 1. Keskkooli. Tema teatrihuvi sai alguse kooliteatrist, kus ta alates 10. klassist kaasa lõi. Ise on ta seda algust meenutanud nii: "Kui ma nägin esimest korda näidendi struktuuri, siis taipasin kohe, et see on minu jaoks" (Tartu Postimees, 31.01.2020). Järgnesid õpingud Viljandi Kultuuriakadeemias näitekunsti erialal, mille lõpetamise järel 1997 sai tast Ugala näitleja. Viljandi Ugalas töötas Algus näitleja ja dramaturgina kuni 2005. aastani. Seejärel 2005–2012 töötas ta copywriter'ina reklaamiagentuuris AGE McCann, mille kõrvalt hakkas tõsisemalt kirjutama näidendeid ning sarju. Alates 2012. aastast tegutseb näitleja, dramaturgi, ...

Loe edasi

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Klassikokkutulek 3: Ristiisad" Mängufilm Stsenarist Protseduuriarst
2019 "Lahutus Eesti moodi" Teleseriaal Produtsent
Stsenarist
2019 "Reetur" Teleseriaal Stsenarist
2019 "Talve" Mängufilm Stsenarist
2018 "Klassikokkutulek 2: Pulmad ja matused" Mängufilm Stsenarist Kopterimees
2018 "Miks mitte?!" Teleseriaal Produtsent
Stsenarist
Keido isa
2017 "Lillepood" Teleseriaal Produtsent
Stsenarist
Maffiamees Kolp
2017 "Nukumaja" Teleseriaal Produtsent
2017 "Sangarid" Mängufilm Stsenarist Eesti uurija
2016 "Doktor Silva" Teleseriaal Kaasprodutsent
Stsenarist
Dialoogi autor

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm