Avaleht

Vladislav Koržets

Vladislav Koržets

Humorist, kirjanik, ajakirjanik, saatejuht ja kalandushuviline Vladislav Koržets on sündinud 9. septembril 1951 Krasnojarski krais Partisani alevis. Isa Valentin on poola-eesti päritolu, ema Siberi eestlaste kogukonnast. 1952 kolis pere Eestisse,
Koržets alustas kooliteed Tallinna 27 Mittetäielikus Keskkoolis, jätkas Tallinna 44. Keskkoolis, Tallinna Ehitus- ja Mehaanikatehnikumis (arhidektuuri eriala) ning Tallinna Kaugõppe Keskkoolis, mille lõpetas 1970. Samal aastal astus E.Vilde nim. Tallinna Pedagoogilisse Instituuti lõpetas 1974 matemaatikaõpetajana.  Teda on autasustatud Oskar Lutsu huumoripreemia (1987) Karskusühingu aukirja ja
Valgetähe V klassi teenetemärgiga.

(täiendamisel)

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2007 "Jan Uuspõld läheb Tartusse " Mängufilm Piimamees
1984 "Kalle ja Koll" Animafilm
Muud liigitused
Stsenarist
1984 "Karoliine hõbelõng " Mängufilm Stsenarist
1983 "Tuvitädi" Animafilm Stsenarist
1967 "Viini postmark " Mängufilm Uku, Rollide poeg

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm