Avaleht

Gerda Kordemets

Gerda Kordemets

Stsenarist, režissöör, näitekirjanik, teatrilavastaja ja kultuuriajakirjanik Gerda Kulli-Kordemets on sündinud 25. juunil 1960. aastal Tallinnas. Ta lõpetas 1978 Tallinna 32. Keskkooli teatriklassi ning 1986 Tallinna Pedagoogilise Instituudi näitejuhtimise erialal. Täiendanud end mitmetel tele- ja filmikoolitustel, sh Stsenaristika 1: Kuidas kirjutada (tele)draamat? ETV (2009), Stsenaristika 2: How To Turn Life Into Drama? ETV/BBC (2010). Töötanud Eesti Televisioonis aastatel 1985–1993 ja 1998– 2011 režissööri, toimetaja, produtsendi ja peaprodutsendina. Aastatel 1993–1998 töötas Päevalehes ja hiljem Sõnumilehes kultuuriajakirjanikuna. 1998–2006 juhtis ETV kultuuritoimetust ning 2007–2011 ETV lavastuslike saadete toimetust. Alates 2011. aastast vabakutseline (näite)kirjanik, stsenarist, lavastaja ja produtsent.

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Mehed" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
2016 "Siberi võmm" Teleseriaal Režissöör
Stsenarist
2014 "Viimane võmm" Teleseriaal Režissöör
Stsenarist
2012 "Alpimaja" Teleseriaal Režissöör
2012 "Kabaree" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
Operaator
2012 "Süvahavva" Teleseriaal Režissöör
2011 "Tagamõtsa" Teleseriaal Režissöör
2008 "Klass: elu pärast" Teleseriaal Produtsent
Režissöör
Stsenarist
2007 "Klass " Mängufilm II režissöör
2007 "Lumehobuste peremees" Dokumentaalfilm Režissöör
Operaator

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm