Avaleht

Ronald Kolmann

Ronald Kolmann

Filmikunstnik Ronald Kolmann on sündinud 16. jaanuaril 1951. aastal Tallinnas. Õppinud 1958–1966 Tallinna 2. Keskkoolis (praegune Tallinna Reaalkool) ja Tallinna 46. Keskkoolis (Pelgulinna Gümnaasium), mille lõpetas 1969. aastal. Kõrghariduse omandas  1974–1979 Eesti Riikliku Kunstiinstituudi (Eesti Kunstiakadeemia) arhitektuuri osakonnas kunstnik-kontruktori (tööstusdisaini) erialal. Töötanud  ETKVL Reklaamikombinaadis 1969–1970 ja 1972–1974 dekoraatori ning 1980–1982 kunstnikuna, seejärel  M. Kalinini nimelise Elektrotehnika Tehase Teadusliku Uurimise Instituudis 1979–1980 kunstniku ja Tööstusaparaadis 1982–1984 insenerina. Filmikunstniku teed alustas stuudios Tallinnfilm, kus 1984–1992 töötas mängufilmide kunstnik-lavastajana. Alates 1992. aastast tegutseb  Kolmann vabakutselise kunstnik-lavastaja, kunstniku, sisekujundaja, illustraatori ja restauraatorina. Tema filmograafia hõlmab üle paarikümne mängufilmi. Aastail 1996–2008 teinud kunstnikuna üle 50 telereklaami. ...

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2010 "Näkilugu" Tudengifilm Kunstnik
2010 "Phobos " Mängufilm Kunstnik
2003 "Somnambuul" Mängufilm Kunstnik
2001 "Head käed" Mängufilm Kunstnik
2000 "Armas tuss 50 aastat hiljem" Mängufilm Ehitaja
1999 "Sellised kolm lugu: Kõrbekuu" Mängufilm Kunstnik
1998 "Georgica " Mängufilm Kunstnik
1995 "Kirjad idast " Mängufilm Kunstniku assistent
1992 "Armastuse lahinguväljad " Mängufilm Kunstnik
1991 "Ankur " Mängufilm Kunstnik

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm