Avaleht

Ronald Kolmann

Ronald Kolmann

Sõltumatu filmikunstnik Ronald Kolmann on  sündinud 16 jaanuaril 1951 Tallinnas,  õppinud 1958-1969 Tallinna 2.Keskkoolis ja Tallinna 46.Keskkoolis ning 1974-1979 Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis disainierialal. On töötanud ETKVL KRV Reklaamikombinaadis dekoraatorina ning kunstnik-dekoraatorina. Aastatel 1979-1984 töötas diasainerina Elektrotehnika Teadusliku Uurimise Instituudis ja tootmiskoondises "Tööstusaparaat". 1984-1992 oli kunstnik-lavastaja "Tallinnfilmis" ning alates 1992 vabakutseline kunstnik-lavastaja, disainer, sisustusarhitekt ja illustraator

(täiendamisel)

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2010 "Näkilugu" Tudengifilm Kunstnik
2010 "Phobos " Mängufilm Kunstnik
2003 "Somnambuul" Mängufilm Kunstnik
2001 "Head käed" Mängufilm Kunstnik
2000 "Armas tuss 50 aastat hiljem" Mängufilm Ehitaja
1999 "Sellised kolm lugu: Kõrbekuu" Mängufilm Kunstnik
1998 "Georgica " Mängufilm Kunstnik
1995 "Kirjad idast " Mängufilm Kunstniku assistent
1992 "Armastuse lahinguväljad " Mängufilm Kunstnik
1991 "Ankur " Mängufilm Kunstnik

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm