Avaleht

Jaan Kolberg

Jaan Kolberg

Dokumentaal- ja mängufilmide režissöör, operaator ja produtsent Jaan Kolberg on sündinud 21. novembril 1958. aastal Pärnus. Ta lõpetas 1976. aastal Pärnu 2. Keskkooli, õppis 1976–1980 Tartu Riiklikus Ülikoolis inglise filoloogiat, lisaks 1977–1979 Evald Hermaküla stuudios Vanemuises näitlemist ning 1985–1990 Moskvas Üleliidulises Riiklikus Kinematograafiainstituudis (VGIK) filmi- ja telerežissööri erialal (Vladimir Naumovi meistriklassis). 1980–1983 töötas Kolberg Tallinnfilmis ja Eesti Telefilmis režissööri assistendina, 1988–1991 Tallinnfilmis režissöörina, 1992. aastast on ta vabakutseline. 2003. aastal asutas Stuudio Tristani, 2008. aastast kannab tema produktsioonifirma nime Stuudio Navona. 2006. aastal käivitas Jaan Kolberg koos Viimsi Vallavalitsusega Stuudio Tristani Lastestuudio tegevuse. Kolberg on olnud tegev kolleegide filmide ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2020 "Hüvasti, NSVL " Mängufilm Konsultant
2019 "Lagle rännakud " Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Operaator
2019 "Noored piiril" Dokumentaalfilm On-line montaaž
Heli kokkusalvestaja
Värvimääraja
2019 "Taagepera" Dokumentaalfilm Produtsent
Operaator
2018 "Vello Salo. Igapäevaelu müstika" Dokumentaalfilm Operaator
2017 "Damaskus" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Operaator
Monteerija
2016 "Patarei ärkab ellu" Dokumentaalfilm Režissöör
2016 "Tiit Pääsuke ja tembitud värvid" Dokumentaalfilm Monteerija
2014 "Dora Gordine: Ars gratia artis" Dokumentaalfilm Monteerija
Helikujundaja
Visuaalsed efektid
2012 "Jeesus, homod ja kiisud" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Stsenarist
Operaator

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm