Avaleht

Jaak Kilmi

Avaleht

Jaak Kilmi

Jaak Kilmi

Filmilavastaja ja -produtsent Jaak Kilmi on sündinud 23. okoobril 1973 Tallinnas. Üheksa klassi õppis ta Õismäe 9. Keskkoolis, seejärel läks J. Westholmi Gümnaasiumisse, kus 1989 alustas Helle Karise eestvedamisel tegevust filmiklass "Oriest Studio". Pärast gümnaasiumi lõpetamist 1992 asus Jaak Kilmi õppima režiid Tallinna Pedagoogikaülikooli juurde loodud filmikooli esimeses lennus. Kursuse juhendajaks oli Arvo Iho ning õpingukaaslaste seas Rainer Sarnet, Marko Raat, Rein Pakk, Mikk Rand, René Vilbre ja Urmas E. Liiv. Filmi ja video eriala lõpetas ta 1998, diplomitööks lühimängufilm "Külla tuli".

 

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2024 "Vari" Mängufilmid Režissöör
2022 "Tagurpidi torn" Mängufilmid Režissöör Päästetöötaja
2022 "Teeme ära!" Dokumentaalfilmid Režissöör
Operaator
Monteerija
2022 "Uus elu" Dokumentaalfilmid Produtsent
Režissöör
Stsenarist
Monteerija
2021 "Paradiis" Dokumentaalfilmid Produtsent
2020 "Disko" Mängufilmid Autor
2020 "Jõulud džunglis" Mängufilmid Režissöör
2018 "Minu spioonist isa" Dokumentaalfilmid Kaasprodutsent
Režissöör
Stsenarist
2018 "Vastuvõtt" Dokumentaalfilmid Produtsent
Režissöör
Stsenarist
Operaator
Toimetaja
2017 "Jaanipäev" Dokumentaalfilmid Produtsent
Režissöör
Stsenarist

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm