Avaleht

Tõnu Kilgas

Tõnu Kilgas

Tõnu Kilgas sündis 13. augustil 1954. aastal Tartus. Tema isa oli näitleja Lembit Mägedi, ema näitleja Ellen Kaarma. Ta lõpetas 1977. aastal Heino Elleri nimelise Tartu Muusikakooli L. Jürgensi ja A. Kurtna klassi laulu ja koorijuhtimise erialal. Töötas 1976–1984 näitlejana Vanemuises, 1984–2001 Estonias. Viimasel kümnel aastal mängis peamiselt Vana Baskini Teatri lavastustes. Lisaks kodumaistele lavadele tegi Kilgas kaasa ooperites, mis jõudsid lavalaudadele USA-s, Taanis, Hollandis, Ühendkuningriigis ja Saksamaal. Tõnu Kilgase filmidebüüdiks oli peaosa Peeter Simmi lühimängufilmis „Stereo“ 1978. aastal, kusjuures ta ei kasutanud dublanti – võttis ise lehma poegimise vastu ja kihutas mootorrattaloksuga järsakust alla. Kuna aga „Stereo“ põhines Riho ...

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2020 "Jõulud džunglis" Mängufilm Boss (hääl)
2018 "Teine võimalus" Teleseriaal
2007 "Jan Uuspõld läheb Tartusse " Mängufilm Georg Ots
1993 "Õnne 13" Teleseriaal Harry Ahven
1992 "Need vanad armastuskirjad" Telemängufilm II režissöör Leo
1991 "Rahu tänav" Mängufilm Kuno
1989 "Inimene, keda polnud " Mängufilm Imbi isa
1981 "Kaks päeva Viktor Kingissepa elust I jagu" Telemängufilm Ilja Fruntov, sõjalaevastiku esindaja
1981 "Kaks päeva Viktor Kingissepa elust II jagu" Telemängufilm Ilja Fruntov, sõjalaevastiku esindaja
1978 "Stereo" Telemängufilm Lembit Savikas

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm