Avaleht

Meeri Kress

Meeri Kress

Nõukogude eliidi (tema isa Arnold Kress oli 1941–1949 Eesti NSV valitsusjuhi asetäitja) perest pärit Kress lõpetas 1955. aastal Tallinna Muusikakooli klassikalise laulu erialal. Ent juba samal aastal sidus oma edasise elu filmiga, õppides seda Leningradis. 1955–1980 osales Kress teise režissööri, režissööri abi või assistendina paarikümne Eesti filmi tegemisel. Nende hulgas olid “Vallatud kurvid”, “Jääminek”, “Hullumeelsus”, “Hukkunud alpinisti hotell”, nukufilm “Operaator Kõps kiviriigis” jt.

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1980 "31. osakonna hukk II jagu" Mängufilm Režissööri abi
1979 "31. osakonna hukk I jagu" Mängufilm Režissööri abi
1979 "Hukkunud Alpinisti hotell " Mängufilm Režissööri assistent
1979 "Poiss ja liblikas" Animafilm Režissööri assistent
1978 "Klaabu" Animafilm Režissööri assistent
1978 "Põld" Animafilm Režissööri assistent
1978 "Tolmuimeja" Animafilm Režissööri assistent
1977 "Antennid jääs" Animafilm Režissööri assistent
1976 "Kütt" Animafilm Režissööri assistent
1975 "Lugu jänesepojast" Animafilm Režissööri assistent

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm