Avaleht » Filmitegijad

Birk Rohelend

Birk Rohelend

Hele-Riin Pihel (kirjanikunimi Birk Rohelend) on sündinud 1981. aastal Viljandis. Lõpetanud Tartu ülikoolis geenitehnoloogia eriala. Õppinud kommunikatsioonijuhtimist. IT magistrikraad Tallinna tehnikaülikoolist. Näidendikirjutamise, dramatiseerimise ja etenduse analüüsi kursused Drakadeemiast. Tema loodud on telesarjad ”Nurjatud tüdrukud”, “Restart”, “Padjaklubi” jm. Ta on esimese Viaplay Eesti originaalseriaali ”Kes tappis Otto Mülleri?” autor ja stsenarist. Kirjutanud noorteromaaid “Mina, Mortimer”, “Enesetapjad”, romaanid “Minu sõraline sõber”, “Mull”, luulekogu “Morbidaarium” ja krimiromaanid “Sa pead suudlema Silvat”, “Kuldne laps” ja “Kes tappis Otto Mülleri?” Eesti Kirjanike Liidu liige 2011. aastast.

Loe täpsemalt:
https://arileht.delfi.ee/artikkel/94590789/ullatav-avastus-armastatud-eesti-telesarjade-stsenarist-ja-kirjanik-on-argielus-hoopis-it-juht

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2022 "Kes tappis Otto Mülleri?" Teleseriaal Stsenarist
2018 "Lõks" Teleseriaal Stsenarist
2015 "Krista lood" Teleseriaal Stsenarist
2015 "Restart" Teleseriaal Stsenarist
2015 "Süüdlane" Tudengifilm Toimetaja
2015 "Takso" Teleseriaal Stsenarist
2014 "Padjaklubi" Teleseriaal Stsenarist
2012 "Elu keset linna" Teleseriaal Stsenarist
2012 "Nurjatud tüdrukud" Teleseriaal Stsenarist
2012 "Vasaku jala reede " Mängufilm Stsenarist

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm