Avaleht » Filmitegijad

Ardo Ran Varres

Ardo Ran Varres

Helilooja ja näitleja Ardo Ran Varres on sündinud 19. märtsil 1974. Õppis 1981–1992 Tallinna Muusikakeskkoolis, mille lõpetas klarneti erialal ja 1992–1996 Eesti Muusikaakadeemia Kõrgemas Lavakunstikoolis, mille lõpetas XVII lennus (kursuse juhendaja Kalju Komissarov). 2009–2011 õppis Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia magistriõppes Helena Tulve heliloominguklassis. Oli 1991–1993 Eriti Kurva Muusika Ansambli liige. Töötas 1996–2001 näitlejana Rakvere Teatris ja 2001–2003 Eesti Draamateatris. 2003–2011 oli ta Eesti Draamateatri muusikajuht. 2011. aastast vabakutseline. 

Loe edasi

Fotod (4)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2023 "Gorikaturist" Dokumentaalfilm Helilooja
2023 "Kuulsuse narrid" Mängufilm Helilooja
2021 "Sea aasta" Dokumentaalfilm Helilooja
2019 "Johannes Pääsukese tõeline elu" Mängufilm Helilooja Oskar Kallas
2019 "Vanamehe film " Animafilm Helilooja
2018 "Hetk ajaloos" Teleseriaal Helilooja
2018 "Rodeo" Dokumentaalfilm Helilooja
2015 "Mustad lesed" Teleseriaal Helilooja
2015 "Supilinna Salaselts" Mängufilm Valvur
2015 "Takso" Teleseriaal Helilooja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm