Avaleht » Filmitegijad

Toomas Kirss

Toomas Kirss

3.11.1958–28.06.2022

Režissöör ja produtsent Toomas Kirss sündis 3. novembril 1958. aastal Saaremaal. Õppis aastatel 1966–1974 Raikküla Põhikoolis, 1974–1978 Rapla Keskkoolis, 1978–1979 Tallinna 19. Tehnikakoolis ning 1980–1984 Tallinna Pedagoogikaülikoolis režissöör-lavastaja erialal. Aastatel 1984–1995 töötas ta Eesti Televisioonis režissöörina ja aastast 1995 teleprodutsendi ja režissöörina. Tegi režissöörina dokumentaalfilmid „Jüri Järvet“ ja „Avatud Eesti Fond“ ning stsenaristina dokumentaalfilmi „Jackpot“. Tootis ja lavastas telesarju, nt „Miss Marple“, „Salmonid“, „V.E.R.I.“, „Waba riik“, „Kired“, „Kelgukoerad“, „Pilvede all“, „Üheotsapilet“, „Kartulid ja apelsinid“, „Brigaad 3“. 2022. aastal pälvis postuumselt EFTA elutööpreemia panuse eest Eesti televaldkonda.

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2020 "Salmonid. 25 aastat hiljem " Mängufilm Produtsent
Režissöör
2020 "Sinu, minu, meie" Teleseriaal Peaprodutsent
Režissöör
2018 "Õigus õnnele" Mängufilm Režissöör
2018 "Pilvede all. Neljas õde" Mängufilm Režissöör
2015 "Üheotsapilet" Teleseriaal Produtsent
Režissöör
2013 "Kartulid ja apelsinid" Teleseriaal Produtsent
2010 "Pilvede all" Teleseriaal Produtsent
Režissöör
2008 "Jackpot" Dokumentaalfilm Stsenarist
2007 "Brigaad 3" Teleseriaal Produtsent
Režissöör
Stsenarist
2007 "Jan Uuspõld läheb Tartusse " Mängufilm Telerežissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm