Avaleht » Filmitegijad

Heli Speek

Heli Speek

Režissöör Heli (Häili) Speek on sündinud 15. mail 1948 Tartus. Lõpetas 1975 Moskvas Üleliidulise Riikliku Kinematograafiainstituudi (ÜRKI, VGIK) dokumentaalfilmide režissöörina. Töötas Tallinnfilmis 1975–93. Tema tuntuim film on Salme Lepikust jutustav "Metskuninganna" (1999). 2002. aastal valmis tal Igor Ruusiga kahasse portreefilm legendaarsest kroonika- ja dokumentaalfilmide tegijast Semjon Školnikovist "Igaviku seisukohalt".

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2002 "Igaviku seisukohalt" Dokumentaalfilm Režissöör
1999 "Metskuninganna" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
1997 "Hella Wuolijoki" Dokumentaalfilm Režissöör
1992 "Eesti Kroonika 1992 nr 4" Filmikroonika Režissöör
1992 "Hansapäevad" Filmikroonika Režissöör
1992 "Valimistest" Filmikroonika Režissöör
1991 "Kalevi korvpallimeeskond - NSV Liidu meister" Filmikroonika Režissöör
1991 "Kodukaitse ja impeeriumimeelsed" Filmikroonika Režissöör
1991 "Tallinna Linnavalitsuse migratsioonikomisjonis" Filmikroonika Režissöör
1991 "Tartu sõjakomissar Ants Laaneots" Filmikroonika Režissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm