Avaleht » Filmitegijad

Irene Lään

Irene Lään

Vaata ka Irene Haak

Telerežissöör Irene Lään (1973. aastani Haak) on sündinud 17. oktoobril 1940. aastal Moskvas. Lõpetas 1966 Moskvas Üleliidulise Riikliku Kinematograafiainstituudi (VGIK) stsenaristide teaduskonna kiitusega. 1. juulil 1966 asus tööle Tallinna Televisioonistuudios publitsistikaosakonna toimetajana, 1967–1970 jätkas samas filmisaadete autorina. Stuudios Eesti Telefilm alustas ta režissööri assistendina, seejärel töötas kuni 8. märtsini 1993 režissööri, toimetaja ja dublaažirežissöörina.

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1998 "Eraelu" Dokumentaalfilmid Stsenarist
Idee autor
1992 "Ma tahaksin kodus olla…" Dokumentaalfilmid Režissöör
Stsenarist
1990 "Audirigent" Dokumentaalfilmid Režissöör
Stsenarist
1989 "Kes tühistas Tartu rahu?" Dokumentaalfilmid Dublaaži režissöör
1989 "Kogu võim…" Dokumentaalfilmid Režissöör
Dublaaži režissöör
1989 "Kõik inimese heaks, kõik inimese õnne nimel " Dokumentaalfilmid Dublaaži režissöör
1989 "Missa" Muusikafilmid Režissöör
Stsenarist
1989 "Tuleviku ajalugu" Dokumentaalfilmid Dublaaži režissöör
1988 "Bolero" Muusikafilmid Dublaaži režissöör
1988 "Elukutse - disainer" Dokumentaalfilmid Dublaaži režissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm