Avaleht » Filmitegijad

Tatjana Manevskaja

Tatjana Manevskaja

Näitleja ja laulja Tatjana Manevskaja on sündinud 5. mail 1952. aastal Venemaal Tšitaas. Ta lõpetas 1976. aastal Leningradi Riikliku Teatri-, Muusika- ja Kinoinstituudi ning töötas aastatel 1975–1982 Leningradi Fontanka Noorsooteatris ja aastast 1982 Tallinna Vene teatris. Mänginud paljudes filmides NSV Liidus, Venemaal ja ka Eestis, nt „Ma pole turist, ma elan siin“ (1988, lavastaja Peeter Urbla) ja „Vehkleja“ (2015, lavastaja Klaus Härö). Lauri Randla 2020. aastal valminud mängufilmis „Hüvasti, NSVL“ on tal täita õpetaja Ivanova roll.

Täpsemalt: https://www.kino-teatr.ru/kino/acter/w/sov/16241/bio/

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2020 "Hüvasti, NSVL " Mängufilm Õpetaja Ivanova
2015 "Vehkleja" Mängufilm Lapsevanem koosolekul
2014 "Papa" Animafilm Vagunisaatja
2008 "Suletud aknad" Tudengifilm Naine
1988 "Ma pole turist, ma elan siin " Mängufilm Kokaneiu

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm