Avaleht » Filmitegijad

Aet Laigu

Aet Laigu

Vt ka Al Wallcat

Produtsent, stsenarist ja režissöör Aet Laigu on sündinud 20. märtsil 1979. aastal. Ta omandas esimese kõrghariduse 1997–2001 Tallinna Tehnikaülikoolis majanduse ja ärijuhtimise alal, lisaks on ta õppinud 2001–2003 Islandi Ülikoolis inglise keelt ja kirjandust ning oli 2004–2005 magistriõppes Warwicki Ülikoolis (Inglismaa) filmi- ja televisiooni alal. 2007–2008 töötas Eetriüksuse (Ruut) produtsendina. 2008. aastal oli ta üks filmitootmisfirma OÜ Meteoriit asutajatest, kus töötab produtsendi ja stsenaristina. Aet Laigu on mitme täispika mängufilmi kaasstsenarist, sh Kadri Kõusaare „Ema“ (2016), mis nomineeriti Eesti kandidaadiks Ameerika filmiauhindadele võõrkeelsete filmide kategoorias ja on valitud ligi 80 filmifestivali võistlusprogrammidesse ning võitnud arvukalt auhindu, ...

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2022 "Nowtime" Dokumentaalfilm Produtsent
Režissöör
Operaator
2021 "Kõrb" Mängufilm Produtsent
2019 "Ükssarvik " Mängufilm Kaasprodutsent
Režissööri I assistent
2018 "Reetur" Mängufilm Produtsent
Näitlejate valija
Režissööri I assistent
Tootmisjuht
2018 "Tuliliilia " Mängufilm Produtsent
Näitlejate valija
2016 "Ema" Mängufilm Produtsent
Näitlejate valija
Režissööri I assistent
Tootmisjuht
2013 "Kohtumõistja" Mängufilm Produtsent
2010 "Laulev linn" Dokumentaalfilm Produtsent
Toimetaja
2008 "Detsembrikuumus " Mängufilm Tootmisjuht
2008 "Teine tulemine" Mängufilm Direktor
Tootmisjuht

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm