Avaleht » Filmitegijad

Toomas Suuman

Toomas Suuman

Näitleja ja lavastaja Toomas Suuman (9. mai 1956 Rakvere – 14. mai 2022) lõpetas 1974. aastal Otepää Keskkooli ja 1978. aastal Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri VIII lennu (kursuse juhendaja Kaarin Raid). Ta töötas 1978–1980 Vanemuise Teatris ja alates 1980. aastast Rakvere Teatris. Aastatel 1996–1999 oli ka Rakvere Teatri kirjandusala juhataja. Suuman mängis mitmetes Eesti filmides ja teleseriaalides, samuti tegutses näitekirjanikuna.

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2021 "Soo" Mängufilm Ülemteener
2017 "Mehetapja/Süütu/Vari " Mängufilm Mito (Mehetapja)
2015 "Liblikmees" Mängufilm Ernesto
2013 "Elavad pildid" Mängufilm Parun
2010 "Lumekuninganna " Mängufilm Lapi nõid
2009 "Päeva lõpus " Mängufilm Tepo
2007 "Georg " Mängufilm Kriitik
2002 "Agent Sinikael " Mängufilm Kinnisvaramees
2001 "Heinaloom" Mängufilm Doktor
1997 "Aruanne" Tudengifilm

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm