Avaleht » Filmitegijad

Leo Ilves

Leo Ilves

1.06.1935–17.05.2019

Õppis Tartu ülikoolis eesti filoloogiat 1958-63. Dokumentaal- ja kroonikafilmide toimetaja ja režissöör Tallinnfilmis alates 1963. aastast.

Tema kohta:
https://epl.delfi.ee/artikkel/50788135/mees-kaamera-korvalt
Puks, P. (2000). Mees kaamera kõrvalt. Eesti Päevaleht, 1. juuni.

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1993 "Eesti Vabariik - 75" Filmikroonikad Režissöör
1993 "Isake Dracula Eesti variant" Dokumentaalfilmid Režissöör
Stsenarist
1992 "Eesti Kroonika 1992 nr 8" Filmikroonikad Režissöör
1992 "Metsavendade kokkutulek" Filmikroonikad Režissöör
1992 "Purjeregatt" Filmikroonikad Režissöör
1992 "Rahavahetus" Filmikroonikad Režissöör
1992 "Referendum põhiseaduses" Filmikroonikad Režissöör
1991 "Suvesõda" Dokumentaalfilmid Režissöör
Stsenarist
1990 "Ainus pühapäev " Telemängufilmid Mees rongis
1990 "Eesti mees sõdades" Dokumentaalfilmid Režissöör
Teksti autor

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm