Avaleht » Filmitegijad

Ain Jürisson

Ain Jürisson

Näitleja Ain Jürisson sündis 11. oktoobril 1931. aastal Kaelase külas Pärnu-Jaagupi vallas. Ta õppis 1955–1958 Draamateatri õppestuudios ja selle lõpetamise järel asus näitlejana tööle Eesti Draamateatrisse. 1981–1984 töötas ta Draamateatri lavastusala juhatajana ja 1984–1986 töökodade juhatajana. Poole sajandi pikkuse teatritöö kõrval kestis pea sama kaua veel teinegi, laiemale publikule ilmselt tuttavamgi amet. “Dubleerinud filmistuudio Tallinnfilm…“ – terved põlvkonnad lapsi on kasvanud Sojuzmultfilmi multikatega, mida Eesti Televisiooni ekraanil juhatas sisse Jürissoni hääl. 2010. aastal ilmus Ain Jürissonilt mälestusteraamat „Draamateatri raamat. Teatrist ja teatriperest aegade voolus“. Ain Jürisson suri 14. novembril 2017. aastal.

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1987 "Madude oru needus " Mängufilm Laboratooriumi valvur
1969 "Viimne reliikvia " Mängufilm Munk
1965 "Supernoova " Mängufilm Dubleerija
1964 "Bussijuht Elmar Pajumaa" Filmikroonika Diktor
1964 "Lumesaha katsetamine" Filmikroonika Diktor
1964 "Põlevkivituhk" Filmikroonika Diktor
1964 "Võistlused bobisõidus" Filmikroonika Diktor
1961 "Ohtlikud kurvid " Mängufilm Harri
1959 "Vallatud kurvid " Mängufilm Raivo kaaslane

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm