Avaleht » Filmitegijad

Luule Komissarov

Luule Komissarov

Vt ka Luule Paljasmaa

Luule Komissarov (neiupõlvenimega Luule Proos) on sündinud 11. augustil 1942 Haapsalus. Ta lõpetas Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedri II lennu 1965. aastal (kursuse juhendajad Voldemar Panso ja Vello Rummo) ning suundus koos mitme kursusekaaslasega tööle vastasutatud Noorsooteatrisse, kuhu jäi kuni 1992. aastani. Pärast mõneaastast vabakutselise karjääri liitus 1996. aastal Ugala trupiga, kus töötab praeguseni. Tema filmikarjäär sai alguse 1971. aastal peaosaga filmis “Metskapten”. Järgnesid filmid “Karoliine hõbelõng”, “Metsluiged”, “Jüri Rumm”, “Seltsimees laps”, “Tõde ja õigus”, “Hüvasti, NSVL” jt. Mänginud ka telelavastustes ning mitmes seriaalis, kõige tuntum neist on Laine roll telesarjas “Õnne 13”.

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2020 "Hüvasti, NSVL " Mängufilm Arst
2020 "Mu kallid laibad" Tudengifilm Linda
2019 "Tõde ja õigus" Mängufilm Ämmasoo Elgi
2019 "Värvid must-valgel" Tudengifilm Reet
2018 "Seltsimees laps " Mängufilm Konduktoritädi Tiiu
1995 "Wikmani poisid " Teleseriaal Madame Lülli
1994 "Jüri Rumm " Mängufilm Linlane
1994 "Tulivesi " Mängufilm Piiritusekuninganna
1993 "Õnne 13" Teleseriaal Laine Rosenkampf-Jägerfreund
1990 "Ainus pühapäev " Telemängufilm Pulmakleidi tellija

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm