Avaleht » Filmitegijad

Voldemar Alev

Voldemar Alev

Näitleja Voldemar Alev  sündis 28. augustil 1902. aastal Venemaal Luugas. Ta õppis aastatel 1915–1919 Peterburis velskrite koolis ja 1924–1927 Tallinna Draamastuudio teatrikoolis. Töötas aastatel 1927–1975 Eesti Draamateatris, tegutsedes seal ka nukuteatri lavastajana. Oli 1940.–1950. aastail Eesti Raadios valitsustegelaste kõnede ettelugeja ja Tallinnfilmis kroonikafilmide diktor. Voldemar Alev suri 22. augustil 1975. aastal Tallinnas.

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1974 "Ohtlikud mängud " Mängufilm Konduktor
1970 "Kolme katku vahel" Telemängufilm Raehärra
1965 "Supernoova " Mängufilm Teadustöötaja
1960 "Perekond Männard " Mängufilm Mees turul
1959 "Veealused karid " Mängufilm Rajoonikomitee sekretär
1958 "Esimese järgu kapten " Mängufilm Jaan
1955 "Värav nr. 2" Tudengifilm Reisija rongis
1951 "Esimene mai 1951" Filmikroonika Teksti lugeja
1951 "Kaevurid stahhaanovlikul valvel" Filmikroonika Teksti lugeja
1951 "Kohtumine kandidaadiga" Filmikroonika Teksti lugeja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm