Avaleht » Filmitegijad

Andres Särev

Andres Särev

Teatrilavastaja, näitleja ja dramatiseerija Andres Särev sündis 8. veebruaril 1902. aastal Paistu külas Heimtali vallas. Õppis 1914–17 Paistu kihelkonnakoolis, 1919–22 Viljandi õhtukoolis, 1920 ja 1922 Karl Jungholzi ning 1925–26 Paul Sepa lavakunstikursustel. Töötas 1919–23 Viljandi-Pärnu Rahukogu prokuröri kantseleis, 1922–26 Ugalas ja 1923–25 ühtlasi Viljandi ajalehe Sakala toimetuses, 1926–28 Endlas, 1928–30 Pärnu Töölisteatris, 1930–40 Tallinna Töölisteatris, 1939–49 Estonias (1942–44 direktorina), 1949–68 Draamateatris ning 1968–70 lavapraktika õppejõuna Tallinna Pedagoogilises Instituudis. Teatritöö kõrval mängis ka filmides, nt „Elu tsitadellis”, 1947, Lenfilm; „Jääminek”, 1962, „Viini postmark”, 1967, mõlemad Tallinnfilm). Dramatiseerinud üle 40 romaani ja jutustuse (A. H. Tammsaare, O. Luts, E. Vilde, A. Mälk), ...

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1967 "Viini postmark " Mängufilm Eramaja peremees
1965 "Me olime 18-aastased " Mängufilm Direktor
1962 "Jääminek " Mängufilm Vihvelin
1959 "Veealused karid " Mängufilm Stsenarist
1957 "Juunikuu päevad " Mängufilm Juhan Laurisoo
1956,1957 "Tagahoovis " Mängufilm Stsenarist
II režissöör
1947 "Elu tsitadellis " Mängufilm II režissöör Doktor Richard Miilias, professori vennapoeg

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm