Avaleht » Filmitegijad

Jaanis Valk

Jaanis Valk

Dokumentaalfilmide režissöör ja näitleja Jaanis Valk on sündinud 21. jaanuaril 1979 Suure-Jaanis. Lõpetas 1996 Antsla Gümnaasiumi ning seejärel Suurupi Piirivalvekooli, millele järgnes töö piirivalvurina Kagu Piirivalvepiirkonnas. 2002–2004 õppis filmirežiid Tallinna Ülikoolis, kursuse juhendajaks Jüri Sillart. Bakaulaureusetööks valmis portreefilm "Südame kutse. Inna Taarna". 2005–2011 jätkas õpinguid Balti Filmi- ja Meediakoolis, magistritööks dokumentaaalfilm "Teisel pool teed" (2009, juhendaja Peep Puks). 2005. aastast töötab stuudios OÜ Rühm Pluss Null režissöörina. Tema film „Ahto. Unistuste jaht“ (2018) pälvis Kultuurkapitali aasta dokumentaalfilmi preemia, Eesti Dokumentalistide Gildi kolleegipreemia Doki Gild ja hulgaliselt muid auhindu. 

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2019 "Lasnamäe kõplajad" Dokumentaalfilm Helioperaator
2018 "Ahto. Unistuste jaht" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Monteerija
Helioperaator
2016 "Täna mängime sõda" Dokumentaalfilm Helioperaator
2016 "Üksikud" Dokumentaalfilm Helioperaator
2012 "Kirjanik" Tudengifilm Valgusmeister
2011 "Et meeldiks kõigile" Dokumentaalfilm Helioperaator
2011 "Päikeselill" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
Helirežissöör
2011 "Surnuaiavahi tütar " Mängufilm Režissööri I assistent
2010 "Kutsar koputab kolm korda" Mängufilm Platsi administraator
2009 "Teisel pool teed" Dokumentaalfilm
Tudengifilm
Režissöör
Stsenarist
Monteerija

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm