Avaleht » Filmitegijad

Helge Uuetoa

Helge Uuetoa

16.04.1936–16.08.2008

Kunstnik Helge Uuetoa sündis 16. aprillil 1936 Tartus. Lõpetas 1954 Tallinna 7. Keskkooli ja 1960 teatridekoratsiooni erialal Eesti NSV Riikliku Kunstiinstituudi (juhendajad Voldemar Haas ja Natalie Mei). Töötas 1960–70 Draamateatris, 1971–77 Rakvere Teatris ja 1973–88 Eesti Televisioonis (aastast 1982 peakunstnikuna), hiljem juhendas laste kunstiringe, 2000. aastatel tegi kujundustöid Kaari Sillamaa muusikateatris. Loonud kostüüme telefilmidele („Lindpriid”, 1971/1989; „Sünniaasta”, 1976; „Need vanad armastuskirjad”, 1992), kujundanud telelavastusi („Leedi Windermere’i lehvik”, 1974; „Surm käib ümber Diana”, 1975; „Hunt Kriimsilm”, 1978–79).

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1992 "Need vanad armastuskirjad" Telemängufilm Kostüümikunstnik
1980 "Laulab NSVL rahvakunstnik Margarita Voites" Muusikafilm Kunstnik
1973 "Rasked aastad" Telemängufilm Kostüümikunstnik
1972 "Päev keemiata" Dokumentaalfilm Kunstnik
1971 "Lindpriid I osa" Telemängufilm Kostüümikunstnik
1971 "Lindpriid II osa" Telemängufilm Kostüümikunstnik
1971 "Lindpriid III osa" Telemängufilm Kostüümikunstnik
1971 "Lindpriid IV osa" Telemängufilm Kostüümikunstnik
1969 "Meloodia 69" Muusikafilm Kunstnik
1968 "Ants Eskola" Dokumentaalfilm Kunstnik

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm