Avaleht » Filmitegijad

Elbert Tuganov

Elbert Tuganov

22.02.1920 Bakuu – 22.03.2007 Tallinn

Eesti nukufilmitraditsiooni rajaja, nukufilmirežissöör ja stsenarist Elbert Tuganov sündis 22. veebruaril 1920 Bakuus osseedi aristokraadist isa ja eestlannast ema pojana. Elberti isa oli skulptor. Aastal 1927 saatsid vanemad ta elama Saksamaale Berliini, kus elas ja tegutses näitlejana Elberti emapoolne tädi. Berliinis elas ta kõik oma kooliaastad ja lõpetas seal 1939. aastal Fichte-nimelise gümnaasiumi. Algkoolis avastas klassijuhataja poisi kunstiande ja äratas temas huvi filmikunsti vastu. 

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1995 "1895" Animafilm Idee autor
1986 "Aisopose rebane" Animafilm
Muud liigitused
Stsenarist
1984 "Imeline nääriöö" Animafilm Juhendaja
1983 "Tuvitädi" Animafilm Juhendaja
1981 "Õunkimmel" Animafilm Režissöör
1980 "Ohver" Animafilm Režissöör
Stsenarist
Kunstnik-multiplikaator
1979 "Giufa" Animafilm Režissöör
Stsenarist
1979 "Giufa ja ahvid" Animafilm Režissöör
1979 "Kaupmees ja ahvid" Animafilm Režissöör
Stsenarist
1978 "Köpeniki kapten" Animafilm Režissöör

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm