Avaleht » Filmitegijad

Peeter Simm

Peeter Simm

Mängu- ja dokumentaalfilmide režissöör Peeter Simm on sündinud 24. veebruaril 1953 Kiviõlis, Ida-Virumaa õitsvas tööstuslinnakeses. 15-aastasena lahkus ta kodunt, et õppida Nõo keskkooli füüsikakallakuga klassis. 1976 lõpetas cum laude Moskvas Üleliidulise Riikliku Kinematograafiainstituudi (ÜRKI, VGIK) režiikateedri (Aleksandr Stolperi meistriklass), diplomitööks lühimängufilm "Võsakurat".

Vaata intervjuusid:

Intervjuu Peeter Simmiga

Peeter Simm. Erinevatest asjadest

Loe edasi

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2020 "Vee peal " Mängufilm Režissöör
2019 "Afganistan. Vangis ja vabaduses" Dokumentaalfilm Teksti lugeja
2019 "Taagepera" Dokumentaalfilm Režissöör
2018 "Koma " Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
2015 "Englas. Vana Soldat" Dokumentaalfilm Režissöör
2012 "Üksik saar" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
2011 "Vereringe" Mängufilm Režissöör
Stsenarist
Dialoogi autor
2007 "Georg " Mängufilm Režissöör
2006 "Teisel pool pidalitõbe" Dokumentaalfilm Režissöör
Stsenarist
2005 "Kõrini! " Mängufilm Režissöör
Stsenarist

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm