Avaleht » Filmitegijad

Ants Saar

Ants Saar

12.11.192–10.11.1989

Kirjanik ja EKP Keskkomitee funktsionäär Ants Saar õppis 1935–1940 Viljandi maagümnaasiumis, 1948–1950 Moskvas Maksim Gorki nimelises kirjandusinstituudis (kaugõppes) ja 1950–1953 NLKP Keskkomitee kõrgemas parteikoolis. Töötas 1946 Eesti NSV Ministrite Nõukogu Kunstide Valitsuse inspektorina, 1946–48 ajalehe Sakala toimetajana, 1948–1950 ajalehe Stalinlik Noorus toimetajana, 1953–1961 ajalehe Sirp ja Vasar toimetajana, 1961–1965 Tallinnfilmi peatoimetajana, 1969–1978 EKP Keskkomitee kultuuriosakonna juhataja asetäitjana, 1978–1981 ajakirja Tallinn peatoimetajana.

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1975 "Laulud nüüd lähevad…" Dokumentaalfilm Stsenarist
1968 "Kloostri müüri kõrval" Dokumentaalfilm Stsenarist
1968 "Möödunud päevade kaja" Dokumentaalfilm Stsenarist
1965 "Me olime 18-aastased " Mängufilm Stsenarist
Dialoogi autor
1963 "Jäljed " Mängufilm Stsenarist
Dialoogi autor
1962 "Jääminek " Mängufilm Toimetaja
1962 "Kaks lugu" Animafilm Toimetaja
1962 "Ühe katuse all " Mängufilm Toimetaja
1961 "Ühe küla mehed " Mängufilm Toimetaja
1957 "Pöördel " Mängufilm Stsenarist

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm