Avaleht » Filmitegijad

Kaie-Ene Rääk

Kaie-Ene Rääk

Produtsent ja monteerija Kaie-Ene Rääk on sündinud 13. aprillil 1961 Tallinnas. Lõpetas 1979 Tallinna 42. keskkooli ja 1987 Tartu ülikooli eesti keele ja kirjanduse erialal. Filmitegemisega puutus esimest korda kokku keskkooli eelviimases klassis, kui oli suvekuudel Eesti Telefilmis režissöör Elmo Lööve kontsertfilmi “Laul põldude kohal” assistendiks. Töötanud 1979–1985 monteerijana Eesti Telefilmis, 1985–1996 Tallinnfilmis, 1996–1998 filmilevitajana Eesti Telefilmis ja 1997–1999 monterijana Q-Filmis. Teinud kaastööd Filmi Molle OY-le Soomes assistendi ja monteerijana (1989–1990). 1998. aastast on ta üks filmistuudio F-Seitse omanikest, monteerija ja 2001. aastast ka produtsent. 

Vaata intervjuud Kaie-Ene Rääguga siit

Loe edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2022 "Neidsaare hoo peal" Dokumentaalfilm Monteerija
2021 "Murust" Dokumentaalfilm Monteerija
2021 "Sandra saab tööd" Mängufilm Monteerija
2021 "Sõelaga vett. Merle Karusoo " Dokumentaalfilm Produtsent
2020 "Keelepäästja" Dokumentaalfilm Produtsent
Monteerija
2019 "Marju Lepajõe. Päevade sõnad" Dokumentaalfilm Produtsent
Monteerija
2018 "Kütt " Dokumentaalfilm Monteerija
2018 "Viimane vürst" Dokumentaalfilm Monteerija
2017 "Mehetapja/Süütu/Vari " Mängufilm Produtsent
Monteerija
2017 "Sõda" Dokumentaalfilm Produtsent
Monteerija

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm