Avaleht » Filmitegijad

Hando Runnel

Hando Runnel

Luuletaja ja kirjastaja Hando Runnel on sündinud 24. novembril 1938 Võhmuta vallas Järvamaal. Õppinud Eesti Põllumajanduse Akadeemias agronoomiat. Töötanud 1966–1971 Loomingu toimetuse publitsistikaosakonnas. 1992 asutas kirjastuse Ilmamaa, aastast 1995 sarja „Eesti mõttelugu“ peatoimetaja. Oli Eesti Kongressi ja Põhiseaduse Assamblee liige. 1992–1993 esimene kutsutud Tartu Ülikooli vabade kunstide professor. 2012 valiti akadeemikuks kirjanduse alal. Andres Sööt on Hando Runnelit portreteerinud oma dokumentaalfilmis „Kodu-käija“ (2010).

Fotod (5)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1989 "Talupojad" Dokumentaalfilm Stsenarist
1987 "Exegi monumentum" Dokumentaalfilm Stsenarist
1985 "Exegi monumentum" Dokumentaalfilm Stsenarist
Teksti autor
Teksti lugeja
1984 "Imeline nääriöö" Animafilm Stsenarist
1984 "Karoliine hõbelõng " Mängufilm Autor
1982 "Arabella, mereröövli tütar " Mängufilm Autor
1975 "Juhan Liivi lugu" Populaarteaduslik film
Muud liigitused
Stsenarist
1973 "Eesti kalendrilaulud" Muusikafilm Stsenarist
1970 "Varastati Vana Toomas " Mängufilm
Muusikafilm
Autor
1969 "Eesti NSV kolhoosid" Filmikroonika Teksti autor

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm