Avaleht » Filmitegijad

Matis Rei

Matis Rei

Helirežissöör Matis Rei on sündinud 21. novembril 1988 Kuressaares. Lõpetas 2008 Kuressaare Gümnaasiumi. Õppinud Tallinna Ülikooli Balti Filmi- ja Meediakoolis helirežii erialal (BA 2011), seejärel jätkas õpinguid Inglismaal Riiklikus Filmi- ja televisioonikoolis (National Film and Television School) helirežii erialal (MA 2015). Helistuudio Herzog Stuudio OÜ juhatuse liige. 2016. aastal võitis Rei maailma helirežissööride hulgas enim hinnatud auhinna Golden Reel Award tudengifilmide helimontaaži kategoorias filmis «Fulfilament» tehtud töö eest. See seitsmeminutiline lühianimatsioon on ühtlasi tema National Film and TV School’i üks magistrikursuse lõputöödest.

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2023 "Last Sentinel" Mängufilm Helikujundaja
2022 "Kalev" Mängufilm Helirežissöör
2022 "Sierra" Animafilm Helirežissöör
2022 "Stressist tugevamaks" Populaarteaduslik film Helioperaator
2021 "Kapten Volkonogovi põgenemine" Mängufilm Helirežissöör
2021 "Vesiliiv" Mängufilm Helirežissöör
2019 "Skandinaavia vaikus" Mängufilm Helirežissöör
Helikujundaja
2019 "Tõde ja õigus" Mängufilm Helirežissöör
Heli järeltöötlus
Heli kokkusalvestaja
2018 "Hea karjane" Mängufilm Helirežissöör
Heli kokkusalvestaja
2018 "Omad" Mängufilm Helirežissöör
Heli kokkusalvestaja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm