Avaleht » Filmitegijad

Heidi Pruuli

Toimetaja, produtsent ja telejuht Heidi Pruuli on sündinud 4. mail 1954 Viljandis. 1972 lõpetas C. R. Jakobsoni nimelise Viljandi 1. Keskkooli ja asus õppima Georg Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis. Pärast selle lõpetamist 1975 jätkas õpinguid Tallinna Riiklikus Konservatooriumis (praegune Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia) muusikateaduse erialal, mille lõpetas 1980. 1979–80 töötas Georg Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis solfedžoõpetajana. 1980. aastast olnud ametis ETVs: 1986. aastani muusikasaadete toimetaja, seejärel 1990. aastani Eesti Telefilmi muusikafilmide toimetaja (1990 toimetuskolleegiumi liige). Osalenud muusikafilmide festivali Golden Prague žürii töös 1999, 2012 ja 2018.

Tema teletöö kohta loe teleteaduse ja teleajaloo andmebaasist Telekraat:  https://telekraat.ee/biograafiad/heidi-pruuli/

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2023 "Neeme Järvi. Muusika üle kõige" Dokumentaalfilmid Toimetaja
Tegevprodutsent
2012 "Tööpealkiri: Imelaps" Dokumentaalfilmid Toimetaja
2010 "Erkki-Sven Tüür: 7 etüüdi piltides" Dokumentaalfilmid Kaasprodutsent
2005 "Äraoldud päevade summa" Dokumentaalfilmid Produtsent
2005 "Teine" Muusikafilmid
Mängufilmid
Produtsent
1990 "Laulutuli" Muusikafilmid Toimetaja
1990 "Ratsaniku laul" Muusikafilmid Toimetaja
1990 "Tallinna Konservatoorium 70" Muud liigitused
Dokumentaalfilmid
Toimetaja
1989 "Arvo Pärdi klaverimuusika" Muusikafilmid Toimetaja
1989 "Eesti ballaadid" Mängufilmid Toimetaja

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm