Avaleht » Filmitegijad

Arkadi Pessegov

Arkadi Pessegov

27.07.1911–17.02.1983

Arkadi Pessegov töötas 1945–83 Tallinnfilmis filmidirektorina, muu hulgas oli ta „Viini postmargi“, „Hullumeelsuse“, „Ukuaru“, „Suve“ jpt tuntud ja armastatud mängufilmide direktor.

Tema kohta on ringvaatepala “Nõukogude Eesti” nr 15, 6/7: "Filmidirektor Arkadi Pessegov" (1971): https://www.efis.ee/et/filmiliigid/film/id/13460

Fotod (2)

Vaata edasi

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
1976 "Suvi " Mängufilm Direktor
1974 "Punane viiul " Mängufilm Direktor
1973 "Ukuaru " Mängufilm Direktor
1972 "Maaletulek " Mängufilm Direktor
1971 "Tuuline rand " Mängufilm Direktor
1970 "Tuulevaikus " Mängufilm Direktor
1970 "Tuulevaikus reklaamrull" Reklaamfilm Direktor
1968 "Hullumeelsus " Mängufilm Direktor
1967 "Viini postmark " Mängufilm Direktor
1966 "Kirjad Sõgedate külast " Mängufilm Direktor

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm