Avaleht » Filmitegijad

Tiiu-Ann Pello

Tiiu-Ann Pello

Filmikunstnik ja produtsent Tiiu-Ann Pello on sündinud 5. augustil 1984. aastal. Lõpetas 2003 Tallinna Pelgulinna Gümnaasiumi. Õppis 2005–2008 Eesti Kunstiakadeemias stsenograafiat ning jätkas seejärel õpinguid Tallinna Ülikooli Balti Meedia- ja Filmikoolis produktsiooni erialal. Pärast kõrgkooli lõpetamist tegutsenud vabakunstnikuna. Kujundanud filme („Deemonid”, 2012, Kopli Kinokompanii; „Olga”, 2014, Nafta Films, Alasti Kino; „Elo”, 2015, Nafta Films) ja loonud teatrites lavakujundusi ("Mirr",  2008 Endlas,  "Dannebrog, Pitka ja keisrid" 2008 Promenaaditeatris ning "Jaan Poska saaga" 2011 Vana Baskini Teatris). 2015. aastast Eesti Kinoliidu liige.

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2022 "Kalev" Mängufilm Kunstnik
2021 "Sandra saab tööd" Mängufilm Kunstnik
2020 "Alljumalad" Mängufilm Kunstnik
2019 "Tõde ja õigus" Mängufilm Kostümeerija
2018 "Eia jõulud Tondikakul" Mängufilm Kostüümikunstniku assistent
2018 "Mockingbird" Tudengifilm Kunstnik
2018 "Põrgu Jaan" Mängufilm Kunstniku assistent
2017 "Kolm päeva augustis" Mängufilm Kunstnik
2017 "Mehetapja/Süütu/Vari " Mängufilm Kostüümikunstnik
Kostümeerija
2016 "Polaarpoiss" Mängufilm Kunstniku assistent

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm