Avaleht » Filmitegijad

Ain Nurmela

Ain Nurmela

Kunstnik Ain Nurmela on sündinud 22. augustil 1962 Pärnus. Õppinud Pärnu 4. keskkoolis disaini eriklassis ja 1980–1986 Eesti Kunstiakadeemias disaini erialal. Õpetanud laste kunstistuudios Sally ja Eesti Kunstiakadeemia juures olevas Avatud Akadeemias. Ruumikujunduse kõrval tegutses filmikunstnikuna (nt ”Süsisball”, ”Meeletu”, telesari ”Ohtlik lend” jm), kujundas telesaatesarju (nt ”Tähelaev” ja ”Kaks takti ette”). Koostöös Iir Hermeliini ja Ülar Markiga valmis 2002. aasta Eurovisiooni lauluvõistluse lava ja saalikujundus. 2010. aasta augustis jäi Ain Nurmela kadunuks.

Filmograafia

Vaata edasi
Aasta Filmi pealkiri Liik Filmitegija Näitleja
2010 "Phobos " Mängufilm Kunstnik
2009 "Suits" Mängufilm Kunstnik
2008 "Kalevi naised" Teleseriaal Kunstnik
Kostüümikunstnik
Leo Tutt
2007 "Sügisball " Mängufilm Kunstnik
Kunstnik-dekoraator
2006 "Meeletu " Mängufilm Kunstnik
2006 "Ohtlik lend" Teleseriaal Kunstnik
2006 "Vana daami visiit " Mängufilm Kunstnik
2005 "Kohtumine tundmatuga" Telemängufilm Kunstnik
2005 "Libahundi needus " Mängufilm Kunstnik
2004 "30 minutit vaikust" Mängufilm Kunstnik

Meie koostööpartnerid

  • Kultuuriministeerium
  • EFI
  • Eesti Kultuurkapital
  • ERR
  • Rahvusarhiiv
  • BFM
  • Kinoliit
  • Eesti Filmiajakirjanike ühing
  • Tallinnfilm